”Dette ’halleluja’ må gå gennem tvivlens skærsild”

”Dette ’halleluja’ må gå gennem tvivlens skærsild” – Litterær ironi og teologisk alvor i Dostojevskijs Brødrene Karamazov” ved lektor i Etik og Religionsfilosofi, Det Teologiske Fakultet, KU, Iben Damgaard

I Dostojevskijs romaner får de bibelske figurer og fortællinger nyt liv ved at indskrives og omskrives i litterær udforskning af eksistensens og teologiens store spørgsmål om lidelse, frihed og kærlighed. Bibelske motiver er vævet ind i de tanker, samtaler, drømme og mareridt – kort sagt i de liv – som personerne i romanen lever på modernitetens vilkår, hvor tro brydes med religionskritisk skepsis. Foredraget vil især fokusere på de mange forskellige perspektiver på Kristus og næstekærlighedsbudet, der krydser klinger i tro, tvivl, og direkte oprør i Dostojevskijs sidste store roman, Brødrene Karamazov, der udkom i ny dansk oversættelse i 2020.

Frokostmøderne finder sted i Laxmandssalen i Vor Frue Kloster fra 12.00 til 14.00. Efter foredraget serveres der smørrebrød og kaffe. Det er gratis at deltage i foredraget, men ønsker man at spise med koster det 20. kr.  

Dost
Laxmandssalen