Georg PhillipTelemanns pariserkvartetter III

Telemanns Pariserkvartetter III.

Georg Philipp Telemanns 12 pariserkvartetter for tre melodiinstrumenter og continuo hører til blandt de absolutte klassikere. De blev til i årene 1730-38, og med deres variationsrigdom og indtagende umiddelbarhed opnåede de stormende bifald da Telemann i 1737-38 var hædersgæst i den franske hovedstad. I 1730 blev Telemann inviteret til Paris af fløjtenisten Michel Blavet, violinisten Jean-Pierre Guignon og gambisten Jean-Baptiste Forqueray og han kom senere til at spille kvartetterne sammen med de tre musikere.

Det var ganske usædvanligt at lade tre melodiinstrumenter være ligeværdige partnere. Rent stilistisk byder kvartetterne på både tysk, fransk og italiensk musik i et og samme udtryk, hvilket Telemann betegnede réunion des goûts, hvilket betyder forenet stil. I et brev omtalte Telemann kvartetterne således: "Jeg burde omtale de beundringsværdige opførelser af mine nye kvartetter, men der findes ikke ord, som kan gøre dem ret. De vakte opmærksomhed både ved hoffet og i byen og bragte mig på ganske kort tid enslydende ros og øget anerkendelse.”

Winnie Bugge Frandsen, traversfløjte

Stefanie Barner, barokviolin

Hanna Thiel, gambe

Søren Gleerup Hansen, cembalo

Med denne tredje koncert afsluttes serien med pariserkvartetterne. Således har alle 12 kvartetter været opført i Sct. Mariæ Kirke.

Der er gratis adgang til koncerten.

Telemann Pariserkvartetter
Sct. Mariæ Kirke