Middagskoncert med organist Søren Gleerup Hansen, Sct. Mariæ kirke og Kronborg slotskirke.

Musik af Johann Sebastian Bach. 

Søren Gleerup Hansen er uddannet som organist og kirkemusiker på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 1987-1994. I 1991-1992 studerede SGH nordtysk barokmusik hos professor Wolfgang Zerer på Musikhochschule i Hamborg. Han har gennem sin studietid interesseret sig for at spille tidlig musik på både orgel og cembalo, og har sideløbende dyrket begge instrumenter.

Studier i konservatoriets solistklasse hos professor Hans Fagius 1994-1996, med debutkoncert i Trinitatis Kirke, november 1996. Musikpædagogisk diplomeksamen i orgel i år 2000.

SGH er tillige uddannet som klokkenist ved den Skandinaviske Klokkenistskole i Løgumkloster med diplomeksamen i klokkespil og titlen ”Mâitre Carillioneur”. Han er fra 2006 beskikket censor af Kirkeministeriet ved samtlige klokkenisteksaminer i Danmark. Fra 2021 beskikket censor ved landets musikkonservatorier.

Han har en omfattende koncertvirksomhed som orgelsolist, men er herudover også aktiv som kammermusiker på både orgel og cembalo. Han er en ofte benyttet continuospiller ved opførelser af passioner, kantater og oratorier. Herudover optræder SGH på en del cd-indspilninger som solist, kammermusiker og continuospiller.

SGH har været ansat som organist i den danske folkekirke siden juni 1984 ved bl. a. Frederiksberg Slotskirke og Sct. Bendts Kirke i Ringsted. Fra 2010 ved Sct. Mariæ Kirke og Kronborg Slotskirke i Helsingør.

Gratis adgang.

SGH
Sct. Mariæ Kirke