Voksenkoret

Sct. Mariæ Kirkes kor

Sct. Mariæ Kirke har ansat fire sangere (sopran, alt, tenor, bas) der som deres primære funktion medvirker ved kirkens højmesser og gudstjenester som forsangere.
Koret medvirker dog altid med en 4-stemmig motet ved højmesserne.
Korets væsentligste opgave er at animere og inspirere menigheden til at opløfte deres røst. Ved liturgiske gudstjenester fx Langfredag og ved musikgudstjenester medvirker koret som regel med et udvidet musikprogram, ligesom sangerne også medvirker som solister ved særlige lejligheder. Ved alle øvrige kirkelige handlinger, andagter på sognets plejehjem og gudstjenester i Kronborg slotskirke medvirker der to sangere.

Katrine Martinsen Gottschalck, sopran
Benedikte Sveigaard, alt
Jens Carlander, tenor
Matti Borg, bas

Billede
Katrine Martinsen Teglhus Gottschalck

Katrine Martinsen Teglhus Gottschalck

Katrine synger sopran i Sct. Mariæ Kirkes kirkekor og har været ansat i kirken siden august 2017.
Sang er Katrines store passion, og siden hun var en helt lille pige, har hun sunget på både amatør og professionelt plan i kor og som solist.
Ud over sin stilling her i kirken arbejder Katrine som retorisk rådgiver og underviser. Ved siden af synger hun i det københavnske kor Tritonus. Privat er Katrine gift med Morten og mor til Peter og Marie. 

Billede
Benedikte Sveigaard

Benedikte Sveigaard

Benedikte synger alt i Sct. Mariæ Kirkes kirkekor og har været ansat i Sct. Mariæ sogn siden september 2010. Som datter af en præst har Benedikte trådt sine barnesko i den danske folkekirke og begyndte allerede som kirkesanger som 12-årig. Udover at være passioneret kirkesanger er Benedikte også nyuddannet teolog og afsluttede teologistudiet med specialet “Gudsbarnets lykke – en tematisk værkanalytisk undersøgelse af dåbssynet i 7 salmer”. I forlængelse af teologistudiet har Benedikte desuden gennemført Pastoralseminariet. I sin fritid synger Benedikte i koret UAK.

Billede
kor-jens

Jens Carlander

Jens Carlander

Jens synger tenor i kirken og har været ansat siden januar 2022. Jens er oprindelig uddannet klassisk guitarist og musikpædagog, og underviser bl.a. på Helsingør Musikskole fortsat. Han har også udgivet sin egen guitarskole, GuitarGrader, som er blevet meget populær. 
Jens begyndte at synge i kirke for 11 år siden, hvor han fik en fast stilling i Helsingør Domkirke i Domkoret frem til august 2019. Desuden har han været ansat i Birkerød Kirke. 
Han optræder også gerne som solist ved koncerter, hvor han synger og fortæller om musikken. Privat er Jens gift med Isabel og bor i Humlebæk. De har to voksne sønner, Arthur og Carl. 

Billede
kor

Matti Borg

Matti Borg, synger bas i Sct. Mariæ Kirkes kirkekor. Uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i komposition og sang. Har skrevet vokal-, kor- og kammermusik, orkestermusik, teatermusik og musicals m.m. Debuterede som sanger i 1987 og har siden været aktiv indenfor både opera og musical. Desuden er Matti aktiv som vocalcoach for mange sangere på masterclasses og festivaler i ind- og udland.