Voksenkoret

Sct. Mariæ Kirkes kor

Sct. Mariæ Kirke har ansat fire sangere (sopran, alt, tenor, bas) der som deres primære funktion medvirker ved kirkens højmesser og gudstjenester som forsangere.
Koret medvirker dog altid med en 4-stemmig motet ved højmesserne.
Korets væsentligste opgave er at animere og inspirere menigheden til at opløfte deres røst. Ved liturgiske gudstjenester fx Langfredag og ved musikgudstjenester medvirker koret som regel med et udvidet musikprogram, ligesom sangerne også medvirker som solister ved særlige lejligheder. Ved alle øvrige kirkelige handlinger, andagter på sognets plejehjem og gudstjenester i Kronborg slotskirke medvirker der to sangere.

Katrine Martinsen Gottschalck, sopran
Benedikte Sveigaard, alt
Ryan Rosenberg, tenor
Arthur Carlander, bas

Billede
Katrine Martinsen Teglhus Gottschalck

Katrine Martinsen Teglhus Gottschalck

Katrine synger sopran i Sct. Mariæ Kirkes kirkekor og har været ansat i kirken siden august 2017.
Sang er Katrines store passion, og siden hun var en helt lille pige, har hun sunget på både amatørog professionelt plan i kor og som solist.
Ud over sin stilling her i kirken arbejder Katrine som retorisk rådgiver og underviser. Ved siden af synger hun i det københavnske kor Tritonus. Privat er Katrine gift med Morten og mor til Peter og Marie. 

Billede
Benedikte Sveigaard

Benedikte Sveigaard

Benedikte synger alt i Sct. Mariæ Kirkes kirkekor og har været ansat i Sct. Mariæ sogn siden september 2010. Som datter af en præst har Benedikte trådt sine barnesko i den danske folkekirke og begyndte allerede som kirkesanger som 12-årig. Udover at være passioneret kirkesanger læser Benedikte teologi på Københavns Universitet, hvor hun snart afslutter sit speciale og derefter skal på pastoralseminariet. I sin fritid synger Benedikte i koret UAK.

Billede
Ryan Rosenberg

Ryan Rosenberg

Ryan synger tenor i Sct. Mariæ Kirkes kirkekor og har været ansat i kirken siden januar 2019. Ryans kærlighed til musik blev fostret i de tidlige børneår, hvor der var både blæseinstrumenter, klaver og sang på repertoiret. Musikken er forblevet en skattet hobby ved siden af et professionelt virke som leder og rådgiver i industrien.
I de senere år er det i hovedsageligt kor-, ensemble- og solosang, der har været Ryans musikalske fokus, og Ryans store idoler er da også fra den vokale scene, bl.a. Thomas Quasthoff, Bryn Terfel, Phillipe Sly, Voctave, Pentatonix og the Manhattan Transfers.

Billede
Arthur Carlander

Arthur Carlander

Arthur synger bas i Sct. Mariæ Kirkes kirkekor og har været ansat i kirken siden 2013. Tidligere har han været ansat som sanger i Humlebæk Kirke.
Udover sin stilling i Sct. Mariæ Kirke arbejder Arthur freelance som kunstner, komponist og musiker; både som solist og i forskellige grupper. Privat bor Arthur i Valby i et bofællesskab med sin kæreste og to venner.