Klummer og andre tekster

Billede
Præst i kloster
Krig og Kristendom - et år med krig i Europa Helsingør Dagblad den For et år siden så vågnede jeg om morgenen torsdag d. 24. februar. En morgen, tilsyneladende, som mange andre, vintergæk i haven, fuglene i buskadset, bølgerne på Øresund, men da jeg tændte min telefon og tjekkede avisernes overskrifter, så gik der et jag igennem min krop.
Billede
Dost
Burde vi løbe mindre og læse mere? Helsingør Dagblad den De store individuelle sportspræstationer er en bedrift, der skal hyldes og fejres. Det er flot, det er sejt, det er imponerende. Men måske afslører det også vores tids ekstreme fokus på kroppen som et spejl for vores succes i livet?
Billede
Helsingør
Byen, hvor klokkerne ringer Helsingør Dagblad den Helsingør er en by fuld af stemning. Fra de skæve huse i Strandgade over Kronborg, der troner ud over Øresund, til klosteret og kirkerne i bymidten, som giver på én gang en stemning af det historiske og det tidløse.
Billede
Sydfløj
"Gud er død" - og hvad så? Helsingør Dagblad den ”Gud er død”, ja mere end det: ”Vi har slået ham ihjel.” Sådan skriver Friedrich Nietzsche i slutningen af 1880’erne. Det slagskraftige slogan, der kunne stå øverst på banneret ved indgangen til det moderne, som en overskrift, der indvarsler og indkapsler begyndelsen af det 20. århundrede.
Billede
morgensang
Lad os få morgensang tilbage i folkeskolen! Helsingør Dagblad den Måske du selv kan huske det, kære læser. Morgensangen på din skole da du var barn. Sådan begyndte dagen rundt om i landet for langt de fleste elever for 30 år siden, men sidenhen er fællessang i skolerne blevet stadig sjældnere og sjældnere. Og det er, for at sige det ligeud, en skam!
Billede
fattig
Fra de rige til de fattige – om kristendommens magtkritik Helsingør Dagblad den Forestil dig en verden, hvor alle fattige, dem som af den ene eller anden grund ikke kunne forsøge sig selv, de lå på ethvert gadehjørne med fremstrakte hænder og tikkede om småpenge, så de ikke dør af sult.
Billede
sorg
Er sorg en sygdom eller et grundvilkår? Helsingør Dagblad den Forestil dig, du er til en begravelse. Du har mistet din mor, din højtelskede mor, hende, som har fulgt dig, nærmest før du blev til. Den første gråd, de første skridt, første skoledag, din første kæreste, dit bryllup, dine børn. Hun har altid været der. I alle de store øjeblikke.