Prædikener

Billede
- 16. søndag efter trinitatis (høstgudstjeneste) Dostojevskijs gravsten ”Hvis et hvedekorn ikke lægges i jorden og dør, bliver det aldrig til mere end dette ene korn. Men hvis det dør, bliver det til mange hvedekorn”.
Billede
- 14. søndag efter trinitatis Grundlæggelsen af universalismen Vi lever i en verden og i en tid, der er fuld af grænser. Grænser mellem lande, hvor der nu på ny bygges murer, hegn sættes op og kontrolposter skyder i vejret;
Billede
- 13. søndag efter trinitatis Den barmhjertige samaritaner Hvad kan jeg gøre for at være et godt menneske? Eller: Hvad skal jeg gøre for at være et godt menneske?
Billede
- Konfirmation i Sct. Mariæ Kirke Konfirmation: Langsomt og baglæns ind i fremtiden Når man når konfirmandalderen, så står man et ganske særligt sted i livet. Man står nemlig lige der på kanten til voksenlivet, på kanten til at åbne et nyt kapitel; bag jer kan I se barndommens gade, det var dengang, hvor I ubekymrede legede rundt i verden – nysgerrige og fulde af fantasi -, det var dengang, hvor et lille stykke pap i cykelhjulet kunne forvandle cyklen til en motorcykel, eller dengang, hvor I måske var bange for uhyrer, der boede under sengen.
Billede
- 12. søndag efter trinitatis Historiens gang Der er et spørgsmål, som megen tænkning i det 19. og 20. århundreder har kredset om: Skrider historien frem ad, mod civilisationens tinder, altid et skridt for an i går, mod sandheden, mod bedre tider, mod det perfekte samfund?
Billede
- 9. søndag efter trinitatis Jagten på den historiske Jesus Livet er fuld af gåder. Store som små. Enhver gren af tilværelsen støder på det gådefulde, eller måske rettere, livet som sådan er omkranset af det grundlæggende gådefulde spørgsmål: Hvorfor er der noget og ikke blot intet?
Billede
- 8. søndag efter trinitatis "Som vintræsgrene..." Forestil jer et træ. En stor stamme, der rejser sig fra jorden og svajer i vinden, grene, der rækker mod himlen, et rodnet, der stikker sine rødder dybt ned under jordens overflade. 
Billede
- 7. søndag efter Trinitatis Lidt om skæbnen Når man står med et nyfødt barn i sin favn, så sættes alt andet på pause, øjeblikket står stille, og intet andet gælder end dette lille barn. Rentekonjunkturerne, katastrofer ude i verden, cyklen, der skal repareres, ja alt, hvad vi ellers opfyldes af, er der sat parentes om. Kun dette lille barn.
Billede
- 6. søndag efter Trinitatis Fra gerninger til samvittighed En tørvejrsdag i slutningen af november, ved ni-tiden om morgenen, nærmede Warszawatoget sig Skt. Petersborg for fuld damp. Det var så fugtigt og diset, at daggryet havde svært ved at trænge igennem; fra kupévinduerne var det vanskeligt at skelne noget i mere end ti skridts afstand til højre og venstre for jernbanen.
Billede
- Trinitatis søndag Homo religiosus? Religion er lidt ligesom sex, det er kommet for at blive. Sådan sagde en af mine gamle professorer på teologi engang, da han skulle præsentere universitetsteologien til et auditorium fyldt af gymnasieelever.