Prædikener

Billede
- 1. søndag efter helligtrekonger Barnets umiddelbarhed Forleden dag besøgte jeg som så mange gange før vores smukke bibliotek i Kulturværftet, og der stod jeg så i elevatoren med min kaffe i den ene hånd og en bog om Kierkegaards syn på barnet og barndommen i den anden hånd, og så bed jeg mærke i en lille detalje, som jeg ikke helt har kunne slippe.
Billede
- Nytårsdag Perpetuas foldede hænder "Datter, hav medynk med mine grå hår, hav medynk med din far, hvis jeg da er værdig til at du kalder mig far. Tænk på dine brødre, tænk på din mor og din moster; tænk på din dreng, som ikke kan leve, når du er død. Glem din stolthed, ødelæg ikke vores liv."
Billede
- Juledag Der er en sprække i alting Der er en sprække i alting. Det er sådan, lyset kommet ind. Om morgenen, før solen har brudt horisonten, mens mørket stadig ligger som en dyne over by og land, der begynder fuglene at synge. De synger solen op og dagen i gang. Skønt ingen lytter, skønt ingen ser dem, så synger de – for os, for dem selv, for ingen.
Billede
- Juleaften Sne Kan I huske fra jeres barndom, når sneen dalede fredfyldt ned fra vinterhimlen juleaften? Sneen som nærmest magisk, der forvandlede landskabet omkring os – gaderne, haverne, husene - til det rene eventyrlandskab?
Billede
- 2. søndag i advent Med håbet som fortegn Efter i en menneskealder at have været bortrejst til krig, og fartet rundt i verden vender Odysseus hjem til sin fødeø, Ithaka. Som forberedelse til opgøret med sin kones bejlere skjuler han sin identitet, så ikke engang hun, Penelopeia, genkender ham.
Billede
- 1. søndag i advent Vagtskifte: Shakespeare og det moderne menneske Natten er mørk og kold, vinden suser og havet bruser. Der er vagtskifte en frostklar vinternat på Kronborg Slot. Officeren, Francisco, går sin sidste runde på skansen uden for slottet. End ikke en mus har rørt sig i græsset, og alt ånder fred og idyl.
Billede
- 24. søndag efter trinitatis Bunker af knogler Det er nærmest et maleri, vi ser for vores indre blik, når vi hører ordene fra Ezekiels Bog i dag. En stor dal, omringet af grå klipper, og i bunden ligger bunker af knogler. Hulter til bulter, indtørrede og forrådnede som gamle kødben, der tilfældigt og skødesløst er kastet ned i hullet som et andet spil Mikado.
Billede
- Allehelgen Hvad binder os til livet? På en bjergside, højt oppe i alperne, står en mand på en lille sti, der snor sig rundt om bjerget. Han står klynget op til klippevæggen, for få meter fra sine fødder, der begynder afgrunden, en klippeskrant så stejl, at falder man først, så falder man direkte ned i dødens gab.
Billede
- 22. søndag efter trinitatis Guds skabning og Guds barn I det øjeblik et barn kommer til verden, så går tiden for en stund i stå. Øjeblikket er så intenst, så kraftfuldt, at alt andet lukkes ude, her er kun mor, spædbarn og far, her findes ingen andre tanker end de, der hører øjeblikke til, og det er i grunden ikke så lidt:
Billede
- 18. søndag efter trinitatis Tjenerens skikkelse ”For en lidt længere periode skal jeg bo i New York, og lige om hjørnet for min lejlighed har jeg fundet en lille luthersk kirke, hvor jeg kan gå til højmesse om søndagen.