Lidt om Sigurd V. Stubbergaard

Billede
Sigurd V. Stubbergaard

Sigurd V. Stubbergaard, der blev ansat som sognepræst ved Sct. Mariæ Kirke den 1. august 2020, skriver her lidt om sig selv:

"Mit navn er Sigurd Victor Stubbergaard. Jeg går i gennem livet hånd i hånd med min udkårne, Josefine, som er gymnasielærer, og sammen har vi to børn: Jakob og Hannah, der begge nyder den ubekymrede tilværelse som tumling og børnehavebarn.
Jeg er født og opvokset i Odsherred. Det er derfra, min verden går. Min barndom brugte jeg på fodbold, min ungdom på at få fat i pigerne. En helt almindelig opvækst, tror jeg, på de kanter.
Det lå ikke i mine kort, at jeg skulle blive præst. Men da jeg i gymnasietiden bladrede rundt i Kierkegaards forfatterskab, så blev jeg bidt. Bidt at teologiens dybder og kringelkroge. For teologien peger direkte ind i hjertet af den europæiske kulturhistorie: Hvem vi er, hvor kommer vi fra og hvor skal vi hen, ja, hvad er i grunden meningen med det hele?
Som præst er det et privilegium at møde netop disse spørgsmål udfoldet, når man bliver inviteret ind i folks liv. Når de befinder sig på livets tinder eller i livets bølgedale. Når et barn skal døbes, når et forelsket par skal giftes eller når vi tager afsked med et elsket menneske. 
Derfor nyder jeg at være præst – og særligt her i Sct. Mariæ Kirke, et historisk åndehul midt i den gamle bydel i Helsingør.”